Torumees: inimesed rikuvad ise teadmatusest oma veekraane

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Ajal, mil sugugi mitte kõik segistid meie köökides ja vannitubades pole roostevabast terasest või kemikaalidele vastupidava kattega, näevad torumehed üha sagedamini üht koledat pilti.

Nimelt kipuvad puhastusvahendid kõiki teisi segisteid söövitama. Olgu tegemist vaseviimistluse, nikli või ükskõik, mille muuga - kui see pole roostevaba teras, teeb kodukeemia sellele liiga, vahendab köögiportaal The Kitchn.

Portaali toimetaja Dana McMahan valis köögiremondi käigus oma koju välja ilusa vaseviimistlusega segisti, maksis selle eest üsna palju ja oli tulemusega väga rahul, aga kui torumees segisti paigaldanud oli, soovitas ta naisel sellega väga ettevaatlikult ümber käia.

«Ainult puhas vesi ja pehme lapp,» kõlas konkreetne hoiatus. Äärmisel juhul, kui segisti mingil põhjusel tõesti väga rasvane peaks olema, võib kasutada väga nõrka nõudepesuvahendi lahust, aga ka siis tuleb segisti pärast korralikult loputada ja kuivatada. 

Kui kasutada kangemat kodukeemiat, muutub segisti tuhmiks, kriimustub ja pinnakate kulub ajapikku lihtsalt maha. Niisiis tasub olla ettevaatlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles