Kolm kummalist eset, mida on täiesti ohutu nõudepesumasinas pesta

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudpesumasin.
Nõudpesumasin. Foto: Nils Weymann / PantherMedia / Scanpix

Nõudepesumasina kasutamisel ei pea nii kramplikult kinni hoidma masina esialgsest otstarbest. Seal võib pesta nii mõndagi, mis esmapilgul jabur tundub.

Plätud, ketsid ja nokamütsid

Kummist plätud, klassikalised kummitallaga ja kangast ketsid või tennised ning nokamütsid on sellised asjad, mida pesumasinas pesta on raske - masin võib need ringi loopides rikkuda ja vormist välja ajada. Nõudepesumasin on siin ohutum valik: kuum vesi ja puhastusvahend teevad oma töö ikka eeskujulikult ära, aga esemed püsivad ühe koha peal ja säilivad kenasti. 

Pesukäsnad

Kui sinu roheline loomus ei luba pesukäsnasid pidevalt prügisse loopida, võid neid sügavpuhastamiseks aeg-ajalt nõudepesumasinas pesta. Tuline vesi puhastab käsna kenasti bakteritest.

Meigipintslid 

Tegemist jälle esemetega, mida kergekäeliselt ära visata ei tahaks, aga raske on neid korralikult puhtaks saada - käsitsipesu on alati variant, aga õhku jääb küsimus, kas need sedasi ka piisvalt puhtaks saavad. Et pesu kvaliteedis kindel olla, võid meigipintsleid pesta hoopis nõudepesumasina söögiriistade korvis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles