Põleng köögis: mida teha ja mida mitte?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ära lahku kunagi kodust, kui toit on pliidil või ahjus valmimas.
Ära lahku kunagi kodust, kui toit on pliidil või ahjus valmimas. Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann/ Scanpix

Enamik põlengutest inimeste majapidamistes saavad alguse köögis  – kas sa ikka tead, kuidas tagada tuleohutus ning vältida tuleohtlikku käitumisviisi? 

Enamik köögist alguse saavatest tulekahjudest on seotud kas toidu järelevalveta jätmise, hooletuse või teadmatusega. Suure hävitusjõuga põlengut on aga alati kergem ennetada kui kustutada.

Igaüks võiks teada, kuidas käituda tulekahju korral või mida teha selleks, et õnnetust ei juhtuks. Samuti tasub muretseda esmased tulekustutusvahendid ning paigaldada need hõlpsasti ligipääsetavasse kohta, vahendab today.com. Söögi valmistamise ajal tasub aga alati köögis viibida ning esimesi leeke silmates meeles pidada järgnevat:

  • pane anumale kaas peale või kustuta leegid tulekustutiga, pidades silmas järgmist: esmalt vabasta selle voolik ja eemalda kaitsesplint, suuna voolikuots tulekolde suunas ja rakenda kustuti tööle;
  • oota kuni temperatuur anumas on piisavalt langenud ja leeke uuesti ei teki;
  • ära vala vett põlevale õlile – vesi tekitab leegilahvatuse ning põletushaavad on lihtsad tulema
  • muude vahendite puudumisel vala leekidele terve pakk söögisoodat.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles