Neli kehva valikut, mis jätavad su kodust halva mulje

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kodu on meie visiitkaart ja keegi ei taha ju, et selle põhjal, milline on meie eluase, meist endast halb mulje jääks. Niisiis tasub teada, milliseid apse vältida. 

Juhuslikult läbiastuvad külalised tekitavad alati parajalt peavalu, aga kui keset tuba laialivedeleva segaduse saad veel ruttu kokku lükata, siis põhimõttelisi vigu oma kodus niimoodi möödaminnes ei paranda, vahendab news.com.au.

Need tuleb lihtsalt kõrvaldada, ühe korraga ja jäädavalt. Siin on neli asja, mida sisekujundajate sõnul ei tohiks sinu kodus näha olla, sest need ei tee kodust kodu.

Päevavalguslambid

Ebameeldival sinisel valgusel ei ole kodus kohta. See muudab inimesed närviliseks ja peletab eemale ka potentsiaalsed külalised. Kodustesse lampidesse sobib paremini ikka pehme, kollane valgus, mis muudab eluruumid hubaseks ja kutsuvaks. 

Vertikaalsed ribakardinad

See on aknakattetüüp, millel pole koduga mingit pistmist. Vertikaalsed ribakardinad sobivad kohaliku omavalitsuse kabinetti, haigla ooteruumi, õpetajate tuppa ja teistesse avalikesse asutustesse. Aga kindlasti mitte kellegi koju. Tavalisi standardmõõdus ruloosid müüakse juba ammu ka valmiskujul ehituspoodides, nende hinnad pole kõrged - eelista iga kell neid või kardinaid, mille samuti soodsalt kätte saab.

Räpased aknad

Iidne arusaam, et aknaid tuleb pesta vaid kaks korda aastas, kevadel ja sügisel, ei pea enam ammu paika. Räpased aknad jätavad kodust hoolitsemata mulje. Ja aknad määrduvad ruttu. Niisiis tuleks aknad puhtaks tõmmata ikka siis, kui nad mustad on. Põhjaliku aknapesu koos raamide puhastamise ja muu kaasnevaga võid tõesti teha vaid kaks korda aastas, klaasid vajavad aga kindlasti sagedasemat hoolitsust.

Juhtmed

Teleri- ja arvutijuhtmed, kõikjal vedelevad laadijad ja muu taoline on tänapäevase eluga kaasnev nähtus. Laialivedelevad juhtmed aga tekitavad kodus kergesti laokiloleku tunde, niisiis tuleks üritada juhtmeid peita seal, kus vähegi võimalik. Paljud juhtmed saab viia seina sisse, teiste puhul piisab lihtsalt, kui need mööbli taga peidus on. Kõik laadijad saab ära panna sahtlisse, kappi või hoiukorvi ajaks, mil sa neid ei kasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles