Kas tead, kuidas söögiriistu sahtlis tegelikult paigutama peaks?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Selgub, et paljud inimesed ei tea, milline oli algupärane idee neil, kes lõid söögiriistade sahtlisse paigutatava sorteerija. Seetõttu kasutatakse seda ka massiliselt valesti.

Väga levinud paigutus on, et vasakult paremale vaadates on esimeses vahes kahvlid kui ehk kõige enam kasutatavad söögiriistad, sellele järgnevad lusikad ja alles siis tulevad noad, selgub Redditis hiljuti püstitatud küsimuse vastustest. 

See polevat aga sugugi see, kuidas sahtliorganiseerija väljamõtlejad asju nägid. Nende meelest tuleks liikuda vasakult paremale alustades nugadest, neile järgnevad kahvlid ja siis supilusikad. Dessertlusikad on kas supilusikate järel või koos teelusikatega ülejäänud söögiriistade kohal või all, olenevalt sahtliorganiseerija lahtritest. 

Üks Redditi kasutaja kirjutas, et tema just nii teebki, aga lisaks sellele on tal sahtli vabaks jäävas osas läbisegi kõik ülejäänud söögi- ja köögiriistad, mis teda iga mõne aasta järel nii endast välja ajavad, et ta kogu sahtli tühjaks viskab, et üht vajaminevat vidinat leida. 

Sellest sai ka mitmesaja vastuse seas menukaim - näib, et väga paljudel on köögisahtel just nii sisse seatud. 

Milline näeb välja sinu söögiriistade sahtel? Kas kasutad seda nii nagu esialgu mõeldud oli või oled loonud oma süsteemi? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles