Uuring: ka pesumasin vajab regulaarset pesu ja tähelepanu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka pesumasinad vajavad pesemist.
Ka pesumasinad vajavad pesemist. Foto: Catherine Sharashidze / PantherMedia / Catherine Sharashidze/ Scanpix

Inglismaal läbiviidud uuringust koorub üks õige mõjuv põhjus, miks koduomanikud peaksid oma pesumasinat sagedamini pesema.

Pesumasinad on väärt abimehed inimeste majapidamistes. Vahel vajab töökas masin ise üht hoolitsevat kätt, kes selle eluiga ning töövõimekust veidi turgutaks. 

Suurbritannias mittetulundusühingu Nationwide Household Laundry läbiviidud uuring paljastab üsna murettekitava statistika – selgub, et iga neljas 40 kraadi juures pestud riidetükk sisaldab fekaalibakterite jälgi. Kuna enamik meist peseb oma riideid madalatel temperatuuridel, soodustab selline teguviis bakterite levimist ning haiguste edasikandumist, vahendab goodhousekeeping.com/uk. Bakterite levimine pesumasinas on aga eriti suureks probleemiks siis, kui keegi perekonnast juhtub parasjagu haige olema.

Spetsialistide soovitussõnu:

  • puhasta regulaarselt oma masinat ning pööra erilist tähelepanu pesuloputussahtlile ja ukse tihenditele, mis kipuvad bakterite meeliskohaks olema;
  • võimaluse korral soeta poest spetsiaalne pesumasina puhastuseks mõeldud vahend;
  • jäta pesumasina uks pesukordade vahel lahti – see hoiab ära hallituse tekke ning ennetab ebameeldivat lõhna;
  • ka pesumasina filtrit tuleb aeg-ajalt puhastada, et sellesse kogunenud mustus riietele edasi ei kanduks.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles