Kulunud äravoolutoru võib pesumasina pihuks ja põrmuks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasina äravoolu voolikut tasub iga viie aasta tagant vahetada.
Pesumasina äravoolu voolikut tasub iga viie aasta tagant vahetada. Foto: beatrice preve / PantherMedia / beatrice preve/Scanpix

Lekkivad pesumasinad on tõeline peavalu nii koduomanikele kui nende naabritele. Õnneks aitab üks lihtne toiming suuremat üleujutust vältida.

Paljud uputused ja üleujutused meie kodudes saavad alguse pesu- ja nõudepesumasinast. Suurt osa nendest õnnetustest on aga võimalik ennetada, kui iga viie aasta tagant pesumasina äravoolutoru vahetada.

If Kindlustuse varakindlustuse tootejuhi Veiko Sepa sõnul saab enamik pesu- ja nõudepesumasina kahjudest alguse just nimelt seadme äravoolutorust, mis on hakanud lekkima või sootuks purunenud. «Selle ennetamiseks tuleks äravoolutoru vahetada iga viie aasta tagant, sest just selle aja möödudes väsib see ära ja muutub potentsiaalselt eriti ohtlikuks. Süüdi on selles voolikut läbivad kemikaalid ja tekkinud vibratsioon, mis ajapikku nõrgestavad voolikut ja selle ühenduskohti,» rääkis Sepp.

7 nõuannet, kuidas ennetada pesu- ja nõudepesumasinate põhjustatud õnnetusi:

  • vaheta seadme äravoolutoru iga 5 aasta tagant;
  • kontrolli regulaarselt masina voolikuid ja ühenduskohti, et avastada lekkeid;
  • ära jäta masinat tööle, kui lahkud kodust;
  • pesumasin peab olema paigaldatud ruumi, kus on olemas põrandatrapp;
  • ühenda masin veevõrku selleks ettenähtud kraani kaudu, sulge kraan, kui seadet pikemat aega ei kasutata;
  • paigalda pesu- ja nõudepesumasina äravoolutoru ja ühenduskohtade alla lekkekaitsealus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles