Iittala kergitab saladuseloori uuel aastal poelettidele jõudvalt kollektsioonilt

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raami kollektsioon.
Raami kollektsioon. Foto: Iittala Group

Tuleva aasta alguses jõuab kõikide disainisõprade rõõmuks poodidesse Iittala uus lauanõude kollektsioon Raami, mille on loonud disainer Jasper Morrison.

Raami perekonna moodustavad ühtse disainikeelega kirkast ja neljast erinevat tooni klaasist valmistatud joogiklaasid, karahvin ja teeküünlahoidjad. Samuti kirkast klaasist, läbimõeldud proportsioonide ning lihtsa, kuid elegantse kujuga veini- ja digestiiviklaasidest. Klaasidega kombineerimiseks sobivad valged keraamilised taldrikud, tassid, teekann ja munaalus ning  puidust serveerimisalused, mis on funktsionaalsed ja toovad lauda soojust. Raami kollektsioon järgib Iittala disainifilosoofiat, kus iga ese on uuenduslik, funktsionaalne ja silmale ilus vaadata. 

Raami kollektsioon.
Raami kollektsioon. Foto: Iittala Group

«Mul on tunne, et täielikult sobituvate lauanõude aeg on möödas. Tänapäeval loeb rohkem loodav atmosfäär. Olen märganud, kuidas hästi valitud erinevad lauanõud muudavad formaalse lauakujunduse vabamaks ning aitavad luua koduse õhkkonna.

Raami kollektsioon.
Raami kollektsioon. Foto: Iittala

Raami esemed töötavad koos põnevalt, mõjutades nii atmosfääri kui inimese käitumist. Iga ese on kaunis ja kasutatav iseseisvalt, kuid omab tähtsat kohta ka terviklikuna mõjuvas kollektsioonis,» sõnas kollektsiooni disaininud Jasper Morrison.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles