Tõsiselt: käes on aeg jõulukaunistuste ülesriputamiseks ja sellel on mõjuv põhjendus

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Uus trend soosib jõulukaunistuste võimalikult vara üles riputamist ja võimalikult pikalt üleval hoidmist. Sellel on ka väga mõjuv põhjus.

Nüüd, mil jõuludeni on jäänud kaks kuud, soovitatakse mujal maailmas tungivalt jõulukaunistused üles riputada. Sellel on ka väga konkreetne põhjus, kirjutab koduportaal House Beautiful.

Nimelt aitab jõuluehete tekitatud meeleolu üle olla pikast pimedast perioodist,  mis ka Eesti inimesi piinama ja tuju alla viima kipub. Oktoobri lõpus on pimedat aega juba piisavalt palju, et kodu jõuludeks kaunistamisega ots lahti teha.

Ka kõige skeptilisematel inimestel tasuks seda nõu kuulda võtta, sest mõju on märkimisväärne. Alustada soovitatakse tuledest, olgu tegemist elektrivõrku ühendatavate jõulutulede või küünaldega. Need pole ülearu jõululikud, kuid annavad juurde hädavajalikku õdusat valgust. 

Kunstliku valguse lisamine kodudesse aitab suurepäraselt võidelda masendusega, mida pime aeg endaga kaasa tooma kipub. Selle vältimisega vähendatakse ka depressiooni tekkimise tõenäosust.

Niisiis tasuks kommertspühajutust julgelt üle olla ja nädalalavahetusel esimesed jõulutuled välja panna. Kõige muu temaatilisega võid vabalt kauem oodata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles