Uuring: mida kahetsevad üürnikud reeglina kõige rohkem?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kinnisvaraportaali Apartment Guide läbiviidud uuring näitab, mida kahetsetakse pärast üürikodu valimist kõige rohkem.

Uue kodu valimine võib kulgeda üle kivide ja kändude ning paratamatult esineb olukordi, kus tuleb vaatamata oma arusaamadele ja nägemustele kompromisse teha. Kinnisvarale pühendatud portaal Apartment Guide viis sellest lähtuvalt läbi uuringu 4000 üürniku seas, vahendab apartmenttherapy.com.

Neist koguni 67 protsenti väitis, et on pidanud üürikorteri osas kahetsusväärseid kompromisse tegema. Küsitlusest selgub, et 31 protsendil üürnikest ei olnud aega ega mahti rohkem kinnisvaraobjekte uudistama minna. Rutuga tehtud otsus ei piirnenud sealjuures ühe või kahe objekti vaatlemisega. Uuringu järgi käisid üürnikud keskmiselt kolme-nelja üürikodu vaatamas, enne kui oma lõpliku otsuse langetasid.

Lisaks kahetsevad üürilised, et ei leidnud aega oma tulevaste naabrite tundma õppimiseks. Seda kahetses 30 protsenti üürnikest. 27 protsenti vastanuist soovivad aga, et neil olnuks rohkem aega oma üürileandja tausta kontrollimiseks.

Samuti selgus küsitlusest, et rohkem kui veerand üürikodus elavatest inimestest tunneb kahetsustunnet selle üle, et ei heitnud enne üürilepingu sõlmimist oma tulevasele kodule piisavalt terast pilku. Kahe silma vahele jäänud puudusi kahetses koguni 29 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles