Fotod: Leedukate eriprojekti järgi valminud maja tekitab maailmas elevust

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Leedukate eriprojekti järgi ehitatud maja on pääsenud maailmameediasse ja tekitab seal omajagu elevust.

Suurtes keskkonnateemalistes portaalides nagu Inhabitat ja TreeHugger ära mainitud leedukate maja Etno Hut on kõigest 14 ruutmeetrit suur, aga tänu väga nutikale planeeringule mahub sellesse ära kõik vajalik. 

Foto: inhabitat.com

Utopiumi arhitektuuribüroo kavandatud maja on mõeldud nädalalõppude puhkemajaks kiirustavale linnainimesele. Selle disain on pandud loodusega ühte sulama, nii et eemalt vaadates pole maja metsa ääres eristatavgi.

Maja on ehitatud säästlikkust silmas pidades ja selle tootmise ning paigaldamise juures on rõhutud kiirusele ja lihtsusele: sihtkohas saab maja püsti kõigest kolme tööpäevaga.

Foto: inhabitat.com

Kuigi väljast must, on maja seest helge ja avar. Ühe täismõõdus ja ühe külalistevoodiga majas on ruumi nii köögile, magamisnurgale, elutoale kui ka korralikule vannitoale. 

Toast saab lükanduste kaudu rõdule, üleminek siseruumist välisruumi on tehtud võimalikult sujuvaks ja märkamatuks, et tekitada voolavust. Ka interjööris on rõhk lihtsusel ja minimaalsel asjade hulgal.

Foto: inhabitat.com

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles