Uuring: üürikodus elavaid inimesi ähvardavad makseraskused tihemini

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas on lood sinuga?
Kuidas on lood sinuga? Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerikas läbiviidud uuringu eesmärgiks oli välja selgitada üürnike ning koduomanike rahaline seis - uuringutulemused on kohati lausa jahmatavapanevad.

Ameerika mõttekoja Urban Institute läbiviidud uuring paljastab kurva tõe üürnike elu-olu kohta. Võttes oma analüüsi aluseks sotsiaalmajanduslikud näitajad, eesotsas hariduse, vanuse ja sissetulekuga, leiti et üürikodus elavad inimesed satuvad 46-protsendilise tõenäosusega enam makseraskustesse kui isiklikus kodus elavad inimesed, vahendab urban.org. 

Ligi 20 protsenti üürnikest on sealjuures ohverdanud oma tervise üürimaksete tasumise pähe. Leidub ka neid, kes on teinud seda oma igapäevase söögi-joogi arvelt - koguni 13 protsenti uuringus osalenud üürnikest on oma viimase rahanatukese üürimakseteks ohverdanud. 

Üle 12 protsendi üürnikest leiab, et on tihtipeale raskustes erinevate arvete tasumisega, koduomanikest oli nendega jännis vaid 9 protsenti vastanuist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles