Euroalustest mööbli valmistamisel tuleb olla väga ettevaatlik (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kuigi euroalused on suurepärane toormaterjal nii toa- kui õuemööbli valmistamiseks, tuleb selle tarvitamiseks pisut eeltööd teha. Mööbliks ei sobi nimelt mitte igasugune alus.

Euroalustest saab valmistada laudu, voodeid, aiamööblit, riiuleid ja palju muud. Kuid selleks, et oma tervisega mitte riskida, tuleb osata valida õiged alused, vahendab portaal Instructables, kus ühtlasi palju juhiseid vastava mööbli valmistamiseks. 

Kõigil euroalustel on nimelt peal märgistus: mõned on märgistatud kirjaga EUR, teised kirjaga EPAL. Kasutamiseks kindla peale ohutud on ainult EPAL-märgistusega alused: nende puhul on enam-vähem kindel, et nad pole töödeldud tervisele ohtlike mürgiste puidukaitsevahenditega. Kõige kindlam on asi aga siis, kui alusel on märgistus HT. See tähendab, et alused on heat treated ehk ilmastikukindlaks töödeldud tervisele ohutu kuumutamistehnoloogiaga. Kindlasti ei tohi kasutada aluseid, millel on märge MB - need on immutatud pestitsiide sisaldava puidukaitsevahendiga.

EUR märgistustega alused on suures osas pärit veel ajast, kui puidukaitsevahenditele kehtinud ettekirjutused olid märksa leebemad ja seetõttu on seal ka aluseid, mida koduseks kasutamiseks mõeldud mööbli ehitamiseks kasutada ei tohi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joia de Casa (@joiadecasablog) on

Eriti suurt tähelepanu tuleb pöörata alustele, mida kavatsetakse kasutada siseruumides, sealhulgas voodite valmistamiseks. 

Ideid euroaluste kasutamiseks: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mike (@mbaughman2018) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Offer_ideas (@offer_ideas) on

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles