Koduomanikud jätavad tihti tegemata kõige praktilisema ja vajalikuma remonditöö

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Electrician working with wires at attic renovation site
Electrician working with wires at attic renovation site Foto: Arturs Budkevics / PantherMedia / Arturs Budkevics

Maja remontides üritavad koduomanikud tihti säästa, palju võimalik. On aga üks koht, kus seda kindlasti teha ei maksa, kuigi väljaminek võib esmapilgul näida ülearune.

Nimelt usuvad paljud majaomanikud, et pööningu soojustamine on üks selline kuluartikkel, mille võib tegemist vajavate tööde nimekirjast muretult maha tõmmata. Ega selle töö tegemata jätmisel ses suhtes tõesti midagi ei juhtu, et maja sellest ei lagune. Aga rahakotile hakkab see väga tugevalt mõjuma, kirjutab Realtor.

Nimelt tõuseb soe õhk küttes üles ja kui pööning on soojustamata, hajub soe õhk läbi pööningu põranda tubadest minema ja tulemuseks on tarvidus rohkem kütta. Mida rohkem aga kütta, seda suuremad on küttekulud ja kokkuvõttes ei anna pööningu soojustamata jätmine mitte mingit säästu, sest see raha kulub küttearvete tasumiseks ära nagunii.

Silmas tasub pidada ka seda, et kui peaksid kodu müüa tahtma, siis kinnisvara hindamisel on soojustatud pööning päris kõva argument, mis väärtust tõstab. 

Muide: kui su kodu on võrdlemisi uus, ei tähenda see, et pööning või katusealune kindlasti korralikult soojustatud on. Kui küttekulud liiga suureks kipuvad, on see kindlasti üks punkt, mida võimaliku põhjusena kontrollida tasuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles