Eesti korteriühistu juhi koolitusest saab Ukraina ühistujuhtide täiendõppe alus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Korteriühistute Liit.
Eesti Korteriühistute Liit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti arengukoostöö raames saab Eesti Korteriühistute Liidu väljatöötatud korteriühistu juhi koolitus aluseks Ukraina ühistujuhtide ametialasele täiendõppele. 

Tegemist on arengukoostöö projektiga «Eluasemevaldkonna reformide toetamine Ukrainas», millega liit tänavu augustis alustas. Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees Andres Jaadla ja juhatuse liige Urmas Mardi osalevad täna Kiievis toimuval töökohtumisel, kus arutatakse Ukraina eluasemevaldkonna ees seisvaid väljakutseid ning lepitakse kokku edasises ühises tegevuskavas. EKÜL projektipartneriteks Ukrainas on organisatsioonid Expert Interbranch Association of Ukraine ja State Fund for Support of Youth Housing Construction.

Projekti käigus aitab EKÜL kaasa Ukraina elamusektori vajadustele vastavate koolituskavade väljatöötamisel ja rakendamisel. Projektiga annab liit oma panuse sellistesse Eesti arengukoostöö prioriteetsetesse tegevusvaldkondadesse nagu majanduse jätkusuutlik areng ja keskkonnasäästlik areng. Lisaks tutvustatakse lähemalt Eesti korteriühistute kasutatavaid info- ja kommunikatsioonitehnoloogiaid. Projekti rahastab Välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

EKÜL juhatuse esimehe Andres Jaadla sõnul on liidu kogemused korteriühistute juhtide koolitamisel Ukrainas väga oodatud.

«Eestis on edukalt ellu viidud mitmed elamureformid, meil on olnud võimalus 20 aasta jooksul välja  arendada korteriühistu juhi kutsestandard ja seda täiendada. Liidule kuuluv Eesti Korteriühistute Koolituskeskus on välja töötanud Eestis ainsana 120-õppetunnise täiendaõppe programmi ühistujuhile,» rääkis Jaadla.

Ühistute juhid Ukrainas on nende tegevustega alles algust tegemas ning seetõttu tehaksegi proovi meie riigis eelnevalt juba läbiproovitud lahendustega, et leida Ukraina ühistujuhtidele sobiv.

Eesti Korteriühistute Liidu kogemused on endistes Ida-Euroopa riikides kõrgelt hinnatud, liit on ühistute teemal pidanud koolitusi lisaks Ukrainale ka Balti riikide, Valgevene, Gruusia, Venemaa, Aserbaidžaani  ja Albaania kolleegidele. 

Eesti arengukoostöö eesmärgiks on aidata kaasa demokraatia ja majanduse arengule, vaesuse vähendamisele kogu maailmas ning üleilmsete kestliku arengu eesmärkide saavutamisele. Eesti arengukoostöö põhimõtteks on, et aitame seal, kus seda vajatakse, ning kus meil on lisandväärtust juurde anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles