Enne ja pärast: 10 aastat väldanud remont tõstis kõvasti maja väärtust

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: realestate.com.au

Ajahambast puretud maja Melbourne'i äärelinnas sai uute omanike käte all kümne aastaga imelise uue kuue ja väärtuse.

2006. aastal üsna räämas kujul soetatud eramu renoveerimiseks kulus maja uutel peremeestel ühtekokku 10 aastat. Kümnendi pikkune uuenduskuur oli kahtlemata oma aega väärt. Korraliku iluravi saanud maja on nüüd oma linna uhkuseks ning kodutänava pilgupüüdjaks.

Maja enne.
Maja enne. Foto: realestate.com.au

Omal ajal 201 398 euro eest soetatud kodu on uuel kujul taas müüki paisatud ning seekord on maja väärtuseks hinnatud koguni 703 009–767 232 eurot, vahendab realestate.com.au. 

Maja nüüd.
Maja nüüd. Foto: realestate.com.au

Maja imeilusa välisilme ning kaasaegse sisekujunduse kõrval on kirsiks tordil kinnistul olev aianurgake.

Maja nüüd.
Maja nüüd. Foto: realestate.com.au

Bali mõjutustega aed on selle kujundanud maastikuarhitektist majaomaniku sõnul lausa ta elutöö. «Ma olen kogu oma hinge ja südame sellesse aeda külvanud. Ma nutsin mõeldes selle müügi peale,» märgib maja omanik John Couch.

Maja nüüd.
Maja nüüd. Foto: realestate.com.au

Inspiratsiooni troopilise aia loomiseks sai Couch oma puhkusereisilt Balil. Mehe sõnul on aias mulda pandud istikud, puud ja põõsad kõik äärmiselt hoolikalt valitud, nii et kinnistu uuel omanikul ei tohiks selle eest hoolitsemine oluliselt üle jõu käia.

Foto: realestate.com.au

Linnakärast eemale sooviv Couch lubab, et kinnistu uutel omanikel ei tule oma ostuotsust kahetseda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles