Tagasihoidlik paneel kütab kodu tõhusalt soojaks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu infrapunapaneeli siledale pinnale on võimalik selle peale soovi korral ka pilte luua. FOTO: Hea Soojus
Tänu infrapunapaneeli siledale pinnale on võimalik selle peale soovi korral ka pilte luua. FOTO: Hea Soojus Foto: Heasoojus

Kuigi näis, et see sügis ei lõppegi, hakkavad ilmad siiski tasapisi krõbedamaks muutuma ja paljudes kodudes tekib vajadus leida olemasolevale küttele mingi lisalahendus, mis paremini mõnusat temperatuuri hoida aitaks. Lihtne lahendus on küttepaneelid.

Sellised paneelid sobivad ka põhikütteks, kuid on suureks abiks, kui kodu põhiküttelahendus soovitud tulemust ei anna. Spetsialistide sõnul soojendab küttepaneel erinevalt paljudest teistest alternatiividest kodu ühtlaselt ja see on üks tema suurimaid plusse.

Ei küta õhku

Andres Ots, kes pakub ettevõttes Hea Soojus infrapunaküttepaneele, räägib, et infrapunakiirguse abil toimiv paneel levitab soojust ühtlaselt üle terve ruumi. «Aga samas ei soojenda see paneel mitte õhku, vaid ruumi seinu, lage ja põrandat ning lähedalolevaid esemeid ja inimesi. Sel moel tunneb inimene mõnusat soojust kohe oma naha kaudu,» räägib Ots. Paneeliga jaotub soojus üle ruumi ühtlaselt, sest selle eesmärk ei ole soojendada õhku, vaid esemeid.

Mati Müürisepp, kes ettevõttes Mendali pakub samuti kiirguspõhimõttel töötavaid kivipaneele, ütleb, et sellise küttelahenduse puhul on tulemuseks ühtlasem temperatuur kogu toas. Soojus nii-öelda imendub esemesse ja sealt eralduma hakkav soojus muudab toa soojemaks. Nii toimib piltlikult võttes küttekehana kogu tuba, mitte ainult soojuskiirguse algallikas. Samal põhimõttel soojendab paneel ka inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles