Lasnamäge on ees ootamas tõus eliitlinnaosaks (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

14. novembril  toimus Kultuurikeskuses Lindakivi iga-aastane Lasnamäe Visioonikonverents, kus kutsutud külalised ja piirkonna elanikud arutasid Tallinna suurima linnaosa võimalikke arengusuundi lähitulevikus.

Konverentsile olid kutsutud põnevad esinejad - Eesti Kunstiakadeemia professorid Andres Alver ja Toomas Tammis, Ülemiste City Tehnoloogialinnaku esindaja Ants Pilving ning kodanikuühenduse «Lasnaidee» juht Maria Derlõš.

Oma esitlustes keskendusid ettekandjad Lasnamäe koostoimele ning sidususele teiste pealinna piirkondadega, linnaosa vabade alade korrastamisele, elamufondi perspektiivsele renoveerimisele ja elanikele kaasaegse ning mugava linnakeskkonna loomise küsimustele.

Tasub märkida, et Kunstiakadeemia professor Alveri ning tema kolleeg Tammise nägemus olid üsna sarnased Baltimaade suurima Smart City kompleksi esindaja Ants Pilvinguga Lasnamäe tulevasest arengust.

Pildi- ja videomaterjalid nende esitlustes osundasid urbanistliku nägemust: elamukomplekside ja ärikeskuste kaasaegne arhitektuuriline lahendus sümbioosis rohe aladega ja avaliku üldkasutatava ruumiga, mis vastavad praeguse ja tulevaste põlvede vajadustele.

«Lasnamäe potentsiaal on tohutu suur,» märkis oma kõnes  professor Andres Alver.

Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva-Skuratovski sõnul on rõõmustav see, et linnaosa arengut silmas pidades mõtleb linnavalitsus samas suunas kui lugupeetud arhitektid.

«Need objektid, mis valmivad 2019. aastal – Pae promenaad ja Priisle park näitavad tänapäevase linnaruumi visuaalset kuvandit, mis on samaaegselt multifunktsionaalne ja atraktiivne,» ütles Jufereva-Skuratovski.

Väikeste linnaaedade võimalikku kaasaegse arengu ja lahendusvariante tutvustas kodanikuühenduse «Lasnaidee» juht Maria Derlõš, kes tänu linnaaianduse armastajatele ja entusiastide ühisetele jõupingutusele suutis  Laagna raamatukogu ette luua Lasnamäe esimese kogukonnaaia.

Viimasel ajal  linnaaiad on muutunud üle maailma väga populaarseks ning paljud arendajad peavad selliste aedade loomist sisehoovides või lausa elamukompleksi katustel tänapäeva põlvkonna elustiiliks.

«Varsti tekib Tallinnas esimene park, kus projekti järgi on ette nähtud kogukonnaaia loomine. On tore, et Lasnamäe linnaosa on esimene, kes seda teeb ja võib- olla aasta pärast valmib Priisle pargi esimene saak, » ütles Maria Derlõš.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles