Fotod: Läänemaal on müüa väga omapärane 90ndatel ehitatud maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Läänemaal Perakülas on müüa maja, mis ehitatud 90ndatel, aga näeb välja nagu pärineks eelmise vabariigi ajast.

Müüdav maja valmis 1995. aastal ja on 2005. aastal renoveeritud: lisatud soojustust, uus turvauks koos uue esikuga ja uus keskküttesüsteem. Hiljem on teise korruse rõdu ümber ehitatud kinniseks verandaks.

Foto: city24.ee

Majas on pinda kokku ligi 130 ruutmeetrit. Esimesel korrusel paikneb eeskoda, suur esik, avar kamina- ja aatriumiga elutuba, köök, sahver, wc ja duširuum ning veranda. Teisel korrusel on trepihall, kaks magamistuba, puhketuba ja kinniehitatud rõdu. Tubade ja esiku põrandatel parkett ja naturaalne laud. Seinad ning laed on puidust.

Foto: city24.ee

Küttelahenduseks kaks soojasalvestusega kamin-ahju, keskküttekatel ja niisketes ruumides elektripõrandaküte. Lisakütteallikana on õhksoojuspump. Majja tuleb vesi süvaveepumbaga oma puurkaevust, soe vesi saadakse boileriga. Kanalisatsiooniks kogumiskaevud.

Foto: city24.ee

Hoone muudab väga eriliseks see, et kuigi sel tegelikult vanust vaid pisut enam kui 30 aastat, näeb see välja nagu ehitis, mis võiks vabalt pärineda Eesti esimese vabariigi ajast. Hoonel on mitmeid puitvillalikke elemente, teiste hulgas uhke torn maja ühel küljel.

Foto: city24.ee

Kõrvalhooneteks kuur, garaaź, aiamaja, kasvuhoone, pumbamaja, maakelder ja ilus saunamaja. Viimase taga katusealune suveköök pliidi ja suitsuahjuga ning tiik. Õue ümber piirdeaed, lääneküljest kuusehekk; õues aiamaa, marjapõõsad, õunapuud, lillepeenrad. Aiast eemal on tulekoldega kinnine püstkoda ja lõkkeplats.

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles