Korteriühistutel jäävad paljud hüved kasutamata

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistute toetused.
Korteriühistute toetused. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korteriühistute huvi erinevate toetusprojektide vastu on jäänud kasinaks.

Tallinna linn toetab korteriühistuid läbi erinevate projektide, mis peaksid hõlbustama elanike elu-olu ning muutma ka linnakeskkonna selle võrra meeldivamaks. Ühistute huvi ja initsiatiiv on sealjuures kesine.

«Linn pakub mitmekülgseid võimalusi korteriühistute toetuseks. Näiteks jagatakse toetusi läbi projektide «Roheline õu» ja «Hoovid korda». Tallinna linna poolt toetatavad projektid on ehedaks näiteks, et elanikud ise saavad ümbritseva keskkonna jaoks palju ära teha – linnaosasse tekib korras koduhoove üha juurde,» ütles Pirita linnaosa vanem Alina Tubli.

Linnaosavanema sõnul on aga korteriühistute senine huvi projektitoetuste vastu olnud pigem kesine. «Pirita linnaosas on üle 300 korteriühistu, kuid kahe projekti raames saime kokku 7 taotlust. Toetust jagati korteriühistutele umbrohutõrjeks kõnni- ja sõiduteedel, hoovi parkimiskohtade rajamiseks, puude raieks, vaaside ja amplite soetamiseks ja haljastuse parandamiseks. Korteriühistute esitatud taotlused rahuldati ning Tallinna linn toetas Pirita linnaosa projekte rohkem kui 10 000 euroga.»

Toetuste kohta leiab lisainformatsiooni SIIT ja SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles