Uuring: paljude koduomanike sisekujundus on naabritelt kopeeritud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Inglismaal 2000 inimese seas läbiviidud uuring tõi päevavalgele nii mõndagi põnevat.

Ettevõtte Carpetright eesmärgiks oli välja selgitada koduomanike peamised inspiratsiooniallikad. Oktoobri lõpus avaldatud uuringust selgub, et platvormid nagu Pinterest ja Instagram omavad oluliselt vähem tähtsust kui meid ümbritsevad inimesed, vahendab mirror.co.uk.

Uuringust selgub nimelt, et üks viiendik koduomanikest on oma kodu kujundamisel võtnud eeskuju kas sõprade või naabrite kodudest. Kõige enam tehakse seda ühiste söömaaegade käigus. Üks kolmandik koduomanikke tunnistas sealjuures, et on üle oma naabri läve astudes positiivselt üllatunud olnud - üleaedsete pool valitsev puhtus ning kaasaegne lähenemine interjööris on neidki tegudele inspireerinud.

Kolmandik uuringus osalenuist märkis, et sõbra või naabri pool silma jäänud põrandakatted on tinginud põrandate vahetuse ka nende kodudes. 

Kaks viiendikku koduomanikest tunnistas, et on oma naabrite peale kadedad - kõige enam ihutakse sealjuures hammast naabrite köökidele. Kolm inimest kümnest märkis, et ihaldavad oma naabrite aeda ning kadestavad viimaste maastikukujundust. 

Hea lugeja, mille napsaksid sina võimaluse korral oma naabrilt?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles