Uuring: koduloomad hammustavad suure tüki remonditööde eelarvest (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Inglismaal läbiviidud uuring tõi päevavalgele kõige üleannetumad lemmikud meie majapidamistes.

Veebilehe My Job Quote vastavaldatud uuring paljastas suurimad paharetid meie majapidamistes. 2663 elaniku seas läbiviidud uuringust selgub nimelt, et lemmiklooma omanikel kulub oluliselt rohkem ressursse oma kodude remondiks kui neil, kel lemmikud puuduvad. Uuringu järgi kulus koduomanikel keskmiselt 339 eurot lemmikloomadest tingitud kahjude korvamiseks.

Kõige suuremaks paharetiks on uuringu järgi koerad, kes said konkurentsitult 51 protsenti koduomanike häältest. Neile järgnesid üllataval kombel küülikud, kelle hävitustöö oli pinnuks 36 protsendil koduomanikest. Hiirepüüdjaist kassid maandusid pingereas kolmandal kohal, põhjustades peavalu 32 protsendile uuringus osalenuist. 

Kasside järel tekitasid enim kahju kodulinnud - koguni 16 protsenti koduomanikest on pidanud rinda pistma pisikeste linnukeste tekitatud kahjudega. Viiendalt kohalt leiab aga rotid - hallikarva närilised põhjustasid probleeme vaid 11 protsendile koduomanikest. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles