Fotod: Eesti pere aias puhkesid saabuva talve eel roosid õide

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Kallaste erakogu.

Ühe Eesti pere aias on ilmataat tänavu eriti palju krutskeid teinud.

Tänavu on loodus üllatanud nii haruldaselt pika sügise kui ebatavaliselt pikaleveninud õitseajaga. Tiit Kallaste koduaias Kadriorus õitsevad näiteks roosid täies ilus ning seda vaid loetud päevad enne jõulukuu algust.

Mehe 24. novembril jäädvustatud piltidelt paistab nimelt kaks suurt roosiõit ning paar õiepunga lisaks, millele Tiit pehmete ilmade jätkumise korral samuti õitseaega loodab.

«Täna küll tuli õrn lumi maha, aga edasine ilmaprognoos on paljulubav. Ehk lähevad ka järgmised pungad lahti ja same näha veel õitsvaid roose novembri lõpupäevadel,» märkis Kallaste.

Foto: Tiit Kallaste erakogu.

Roosid on Tiidu sõnul juba kolm-neli aastat tagaaias pererahvale rõõmu pakkunud. Sellist anomaaliat nagu tänavu, mehe sõnul varem olnud pole. 

«Igal aastal oleme kuuseokstega ja turbaga katnud, aga kuna talved on  meil nii nagu nad on, sajab lund ja vett vaheldumisi, siis tänavu ehitasin lausa kolmnurksed puust katted, et, mis  -5 kuni -10 juures peale panna, talveloor ümber ja talvekatte seguga ära kindlustada,» märkis ta.

Foto: Tiit Kallaste erakogu.

Tiit lisab, et ka vanu mustsõstra oksi lõigates oli täheldada okstel puhkenud pungi. «Kui nüüd talv need võtab, siis on kahju suur, mustsõstrad on aia väga väärtuslikud marjad,» nentis Tiit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles