Algab advendiaeg ja hinge poeb rõõmus ootusärevus...

Tiina Kolk
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaaegne pähklipureja motiiv.
Vanaaegne pähklipureja motiiv. Foto: Sander Ilvest

Aasta ilusaimate pühadeni on veel mitu nädalat, aga paljud mõlgutavad juba mõtteid, kas järgida sel korral jõulutrende või lasta kodu kaunistamisel niisama fantaasial lennata.

Homme süüdatakse kodudes ja kirikutes esimese advendi küünal – seega on jõuluootus alanud ja paras aeg kodu pühadelainele sättida. Uusi kujundusvõtteid esitlevad kaubamajade ja aianduskeskuste väljapanekud, mis sel aastal on üpris muinasjutulised.

«Tänavu on meie jõulumaailma üks peategelasi Pähklipureja – ta esineb siin eri värvitoonides ja suurustes. Vahva on seegi, et nii mõnigi neist Pähklipurejaist purustab ka pähkleid,» ütleb Tallinna Kaubamaja turundusdirektor Enel Kolk. «Meil on sel aastal kaks trendi: «Muinasjutuline jõulurõõm» ja «Helge pidulikkus». Esimene, traditsioonilistes punastes ja rohelistes toonides kooslus on ühtaegu lustlik ja retrohõnguline, üsna suurte kuusekaunistustega. Sellesse kuuluvad ka käsitööehted, mis varasematel aastatel on väga menukaks osutunud. Paljud kuusekaunistuste kollektsionäärid ongi tänavusest valikust oma kogusse lisa leidnud. Ja nagu ütleb juba teise koosluse nimi «Helge pidulikkus», on see õrna värvipaletiga: karge, valge, särav, õrn ja elegantne, modernne. Eriti glamuursed on klaaskuulidest läbi kumavad õhkõrnad suled ja geomeetriliste mustritega ehted.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles