Koduomaniku ostuotsus sündis «Üksinda kodus» filmis nähtu põhjal

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte filmist «Üksinda kodus».
Väljavõte filmist «Üksinda kodus». Foto: Rights Managed / 20TH CENTURY FOX / Ronald Grant/ Scanpix

Ameerika mees sai lapsepõlve lemmikfilmist väärt õppetunni. 

1990. aastal linastunud mängufilm «Üksinda kodus» on jätnud kustutamatu jälje paljude inimeste südameisse. Ameeriklane Jon Gorey võttis linateose kangelase julgustükke ning sekeldusi koguni niivõrd südamesse, et otsustas nähtu põhjal täiskavanuna oma koduvaliku, vahendab apartmenttherapy.com. 

Gorey märgib, et tegi juba üsna noores eas elumuutva järelduse. Lapsepõlves kärarikkas piirkonnas elanud mehe sõnul olid tema kandi sõiduteed kitsad ning jalakäijatele ettenähtud kõnniteed suhteliselt olematud. Gorey vanaema elupaik oli aga just vastupidine, meenutades noormehele toona Kevini kodukohta.

Nüüd, kümmekond aastat hiljem, on Gorey koos abikaasaga otsustanud soetada kodu piirkonda, kus jagub rohkelt jalakäijateid aga ka turvalist elu- ja mängukeskkonda pere noorimaile. Pere teadlik valik on Gorey sõnul kahtlemata sümbioos nii tema vanaema juures veedetud ajast kui lapsepõlve filmikangelase vägitükkidest ning elukohast.

«Meie laps saab alati rahulikult kooli jalutada ning meie pere saab südamerahus mänguväljakuid, restorane ning naabreid külastada. Vabadust rahulikult tänaval ringi jalutada tänapäeval palju ei kohta,» lisas Gorey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles