Koduomanikud pole ühe parima põrandakatte olemasolust sageli üldse teadlikud (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kodu remontimisel jõuad varem või hiljem küsimuseni, milline põrand ruumidesse paigaldada. Võimalikult heade lahenduste otsinguil on jõutud järeldusele, et üks materjal teeb teistele pika puuga ära.

Portaal Inhabitat kirjutab, et parketi, laminaadi, puidu, kivi ja kõige muu kõrval kipuvad inimesed sellest lahendusest enamasti mööda vaatama, sest see tundub esklikult väga tülika ja palju ebamugavusi põhjustava lahendusena. 

Tegemist on korkpõrandaga, millel kõigi alternatiivide ees väga palju eeliseid. See on antibakteriaalne, mis tähendab, et sobib hästi allergikute kodudesse. Kork on vastupidav põlengule, sest põleb väga aeglaselt. Suurepärane eelis näiteks puidu ees. See pole vastuvõtlik kahjuritele ja vastupidiselt levinud uskumustele on seda väga lihtne hooldada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalie Myers (@nataliemyers) on

Korkpõrand ei pea olema sama värvi, mis veinipudeli kork. Kuigi sageli nii arvatakse. Seda on saadaval väga paljueds erinevates värvitoonides, nii et oma koju sobiva peaks leidma küll absoluutselt igaüks. 

Samuti on korkpõrand väga vastupidav, mistõttu sobib see kodu kõigisse ruumidesse, ka kööki, esikusse ja elutuppa, kus põrandale langeb reeglina kõige suurem koormus. Ning vähe sellest: korkpõranda eluiga on ka väga pikk, keskmiselt 30 aastat. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Johnny Dollar (@johnnydollarthefabulous) on

Kui kork ei tundu siiski parima lahendusena, soovitab Inhabitat vaadata veel bambuskatete, betooni ja ümbertöödeldud kummi poole. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles