Tänavu on väga menukaks muutunud üks äärmiselt kummaline jõulukomme

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Ülemaailmselt vaimustab inimesi tänavu üks väga kummaline jõulutrend, mis on tegelikult ammu unustatud vana.

Tegemist on hapukurgi kujulise kuuseehte ja sellega seonduva mänguga, vahendab Apartment Therapy. Kurgikujulised ehted on sel aastal järsku väga menukaks muutunud ja pealtnäha on tegu täiesti tühjalt kohalt tekkinud trendiga, aga tegelikult käib asjaga kaasas üks ammuunustatud mäng. 

Tegemist on Saksamaalt pärit Weinachtsgurke´ga. Legendi järgi peidetakse rohelist värvi kurgikujuline ehe jõuluõhtul kusagile kuuse sisse ja inimene, kes selle leiab, võib arvestada, et järgmisel aastal saadab teda hea õnn. Samuti võib kurgileidja esimesena kuuse alt kingi avada. Mõnes piirkonnas sai kurgileidja ka eraldi spetsiaalse kingi.

Tänapäeva Saksamaal ei mäleta sellest kombest kummalisel kombel eriti keegi suurt midagi. 2016. aastal viidi seal 2000 inimese seas isegi spetsiaalne küsitlus läbi ja selle tulemustest selgus, et 91 protsenti vastanuist polnud kurgikombest kunagi midagi kuulnud.

Kurgikujulisi ehteid müüakse sealkandis küll, aga seda peetakse täna lihtsalt sakslastele omaseks jõuluehteks. Miks just selline kuuseehe, sellesse keegi täna enam ei süvene.

Tänavu on sellest aga plahvatuslikult saanud ülemaailmne trend. Kust see uue hoo sisse sai, ei tea keegi. Eriti menukas on kurgiotsimine muutumas Ameerikas ja arvatakse, et asja taga on mõne ettevõtte väga õnnestunud turundus.

Tundub äge? Enda kurgikujulised ehted saad tellida näiteks Amazonist või Etsyst. Kiirusta, sest muidu ei jõua need jõuluks kohale!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles