Fotod: ajaloolised köögikapid välja lõhkunud pere kodu ärritab inimesi (3)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: studiplumb.com

Internetis ärritab inimesi pere, kes oma köögi remondi käigus lasi sealt välja lõhkuda umbkaudu 70 aastat vanad köögikapid, mida paljud peavad väga väärtuslikeks.

Selles majas oli haruldaselt hästi säilinud 50ndatest aastatest pärit köök, mida maja uus omanik sel kujul kuidagi hinnata ei osanud. Ta lasi kööki tegutsema sisekujundusettevõtte, kes muutis kööki tundmatuseni. Seintelt lõhuti vanad kapid maha, vahetati tööpinnad ja alles jäänud alumised kapid said uue värvikuue. 

Foto: studioplumb.com

Koduomanik ise on uue tulemusega väga rahul, sest tema hinnangul on tegu köögiga, mis talle täpselt sobib. Pealegi, nagu ta ütleb, jäid vineerist köögimööbli alumised kapid täies mahus alles, nii et side endiste aegadega on täiesti olemas. Vineerkapid pole tema hinnangul ka eriline väärtus, mida taga leinata. Tegu pole väärispuiduga.

Veebis ringlevat kööki arvustavad inimesed on aga hoopis teist meelt. Nad leiavad, et polnud mingit põhjust ülemisi kappe välja lõhkuda, samuti ei meeldi neile, et tööpind vahetatud on. Paljude sõnul võiks sellest saada stiilipuhta 50ndate köögi, millel praeguse lahendusega võrreldes olnuks hulga suurem väärtus.

Foto: studioplumb.com

«Ma annaks palju, et endale selline köök saada nagu see oli enne remonti,» kirjutab üks nukker kommenteerija Apartment Therapy kodulehel.

«See köök oli tõeline meistriteos. Nüüd on see nagu iga teine,» lisab järgmine Facebookis. 

«Muidugi muutus see vintage köök tundmatuseni. Ajalooga mööbel lõhuti ju välja,» ütleb kolmas.

Kumb lahendus meeldiks sulle rohkem? Uus ja ümbertehtu või korralikult kordatehtud originaal?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles