Väga lihtne nipp, mis muudab lastetoa korrashoiu oluliselt kergemaks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Lastetoa korras hoidmine võib teinekord tunduda paraja tuumafüüsikana, aga asi sujub oluliselt paremini, kui kasutada üht lihtsat nippi.

Portaal House Beautiful soovitab mööda vaadata tohutusuurtest säilitusanumatest, mida praegu lastetuppa väga soovitatakse, ja hankida selle asemel just rohkem pisemaid panipaiku. 

Kuna lastel on palju erinevaid vidinaid, ei toimi nende puhul suured asjade säilitamiseks mõeldud korvid ja karbid või sahtlid. Siis on raske korda hoida. Kui nende panipaikade sisud aga omakorda näiteks väiksematesse korvidesse või karpidesse sorteerida, sujub asi juba palju paremini.

Kui lastel on kasutada suured kastid, kus mitmed erinevad lelud läbisegi, kaob neil kontroll selle üle, mis üldse olemas on. Samuti on neil (õigustatult) tunne, et isegi pärast asjade ärapanekut on need tegelikult segamini ja jääb ära korras toaga kaasnev emotsioon. Nii puudub ka huvi koristamise vastu.

Head panipaigad ja hästi organiseeritud süsteemid aga innustavad ka lapsi rohkem tegutsema. Selle peale tasuks seega lastetoa sisustamisel ja kujundamisel kindlasti mõelda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles