Fotod: kamp igasuguse ehituskogemuseta sõpru ehitas juhiste põhjal maamaja (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Kui enamik sõpruskondi kohtub parema puudumisel baaris või pubis, siis üks seltskond otsustas, et nemad ei soovi millegi sellisega leppida: ühiste jõududega ehitati maale maja ja mitu kõrvalhoonet, et oleks, kus koos käia.

Jeff Waldman ja Molly Fiffer otsustasid, et neile ja nende sõpradele oleks vaja mõnd looduslähedast kohta, kus koos aega veeta. Niisiis otsustas varasema ehituskogemuseta seltskond püsti panna maakodu ja mitu kõrvalhoonet, vahendab Inhabitat. 

Foto: inhabitat.com

Kahe aasta jooksul kerkis maatükile keset California Santa Cruzi piirkonda tõeline maapealne paradiis. Kui esialgu oli plaanis püsti panna pisike majake, siis üsna pea oli selge, et millegi nii tagasihoidlikuga ei piirduta. Maja sai juurde mitu terrassi, puuküttel kümblustünni, väliduši ja väliköögi.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Enamik ehitusmaterjalist on pärit ümbruskonnast, palju ka lihtsalt ümbritsevast loodusest. Aga nii mõndagi saadi ka näiteks lammutamisele läinud majadest. Varasema kogemuse puudumine ei heidutanud ega takistanud seltskonda kordagi.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Kompleksi südameks on mõistagi puhkemaja. Selles on suur elutuba ja katusealune magamisruum. Akendest avanevad hämmastavad vaated ümbritsevale loodusele. Maja lähedal, pisut maapinnast kõrgemal, on välidušš ja ümbruskonnas kõik ülejäänud ehitised, muuhulgas ka väga stiilse arhitektuuriga kuivkäimla.

Foto: inhabitat.com

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles