Suurepärane nipp, millest paljud toataimede kasvatajad teadlikud pole

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Selleks, et toataimed hästi edeneksid, ei piisa sageli vaid sellest, et teed kõike nii nagu müüja poes soovitas. Kui taim kiratseb, tasub proovida kogenud taimekasvatajate nippe. Näiteks järgnevat.

Paljud taimekasvatajad ei tea, et on suur hulk taimi, mis ei taha olla üksinda, vahendab Apartment Therapy. See kehtib eriti troopiliste taimede kohta ja tasub silmas pidada, et väga suur hulk eestlaste toalilledest just troopilised taimed ongi. 

Üksi ei taha nad olla aga sellepärast, et on harjunud suurema õhuniiskusega kui meie kodud seda pakkuda suudavad. Kui sellised taimed kokku grupeerida, on neil märksa lihtsam omakeskis soovitavat niiskustaset hoida. Üksik taim sellega toime ei tule.

Kui sa mingil põhjusel ei peaks soovima mitut sarnaste soovidega taime oma majapidamises pidada, peaksid leidma muid nippe, et taimele piisavat õhuniiskust pakkuda. Väga heaks abiliseks on siinkohal taime lähedusse asetatud veeanum. Siis aga pead kogu aeg silma peal hoidma, et vesi sealt otsa ei saaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles