Tallinna linn ulatab korteriühistutele abikäe

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn ühtlustab korteriühistutele toetuste andmise korra.
Tallinn ühtlustab korteriühistutele toetuste andmise korra. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna linnavalitsus soovib muuta korteriühistutele toetuste taotlemise korda lihtsamaks.

Tallinn ühtlustab korteriühistutele toetuste andmise korra. Toetusi saab taotleda Tallinna toetuste infosüsteemi iseteeninduskeskkonnas TTR.

«Määruse eelnõu kohaselt toimub uuest aastast kõigi toetuste taotlemine elektrooniliselt,» ütles abilinnapea Eha Võrk. See teeb toetuste taotlemise ja eraldamise protsessi märksa kiiremaks ja tõhusamaks.

Eelnõu sätestab korteriühistutele koolitustoetuse, ekspertiisitoetuse ja toetusmeetmete «Roheline õu», «Fassaadid korda» ja «Hoovid korda» raames toetuste taotluste menetlemise ja toetuste väljamaksmise korda. Hoovikorrastustoetuse taotlusi menetlevad linnaosa valitsused, ülejäänud toetuste taotlusi menetleb Tallinna Linnavaraamet.

Toetustest

  • Koolitustoetuse suurus on 130 eurot aastas. Tallinn toetab ka Eesti Korteriühistute Liidu või Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu korraldatud koolitustel osalemist.
  • Ekspertiisitoetuse eesmärgiks on toetada korterelamute rõdude ja varikatuste tehnoseisundi kontrolli, et tagada nende turvalisus. Toetust makstakse kuni 70 protsenti ekspertiisi maksumusest, kuid mitte rohkem kui 1000 eurot korterelamu kohta.
  • Haljastustoetuse eesmärk on muuta linna elukeskkond atraktiivsemaks. Toetuse suurus on kuni 60 protsenti toetatavate tegevuste kuludest, kuid maksimaalselt 600 eurot aastas.
  • Renoveerimistoetus keskendub korterelamu energiatõhususe suurendamisele, toetust saab taotleda korterelamu fassaadi, katuse ja tehnosüsteemide ümberehitustööde tegemiseks. Toetus korterelamu kohta on kuni 10 protsenti ehitustööde maksumusest, kuid maksimaalselt 20 000 eurot ning 3000 eurot renoveerimise käigus seinamaalingu loomise eest.
  • Hoovikorrastustoetuse eesmärk on parandada hoovide ilmet ja suurendada nende turvalisust. Toetuse suurus on  15–70 protsenti kavandatavate tegevuste maksumusest, kuid maksimaalselt 16 000 eurot aastas ning 40 000 eurot ühe hoovi kohta. Meetme raames toetatakse teeremonti, kõnniteede rajamist, sademeveeprobleemide lahendamist, haljastuse, puhkealade, mängu- ja spordiväljakute rajamist, parkimisplatsi, prügimaja, rattamaja, ja piirdeaia rajamist, korteriühistu veevärgi ja kanalisatsiooni ning ühisveevärgi ja ühiskanalisatsiooni liitumispunkti ümberehitamist, turvakaamerate paigaldamist ning hoovi inventari paigaldamist.

Renoveerimistoetust ja hoovikorrastustoetust saab taotleda 1. jaanuarist 2019 paberkandjal ja alates 1. veebruarist 2019 veebruarist TTR-is, teisi toetusi saab taotleda elektroonilises keskkonnas aasta algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles