Kehv naabrimees: maailma üks rikkamaid mehi ei mõista seadust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: HAMAD I MOHAMMED / Scanpix

Maailma üks rikkamaid mehi šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum on välja vihastanud oma naabrid, sest ehitas enda maaomandile (väärtusega 83 miljonit eurot) ümber kaitsetara, mille kõrgus on 1.8 meetrit.

Miljardäri süüdistatakse keskkonna kahjustamises ja ka selles, et ta suhtub naabritesse põlgusega. Üks elanik ütles, et see aed meenutab vanglat ja antud piirkonda täiesti sobimatu. Naaber leiab ka, et see aed tuleks kohe eemaldada, sest see häirib lindude ja loomade elu. Tema sõnul kasutasid suletud teed varem haruldased elukad nagu näiteks unilased.

Dubai seadused näevad ette, et isegi väiksemad muudatused peavad saama nõukogu nõusoleku. Šeik vastavat luba ei olnud taotlenud.

Tegelikult oli kinnisvara juba eelnevalt tugevalt turvatud, kasutati nii perimeetri valvet, turvakaameraid kui ka aeda päris maja ümber.

69-aastane šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum on nii Dubai Ühendemiraatide asepresident kui ka peaminister. Tema varanduse suuruseks on hinnanguliselt kümme miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles