Viis geniaalset sammu, kuidas kodu 30 minutiga jõulupeoks korda saada

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Jõulupidusid kipub detsembrisse tekkima ikka rohkem kui päriselt aega on. Kui avastad end olukorrast, kus mitte kuidagi põhjalikku kraamimist ette võtta ei jõua, kasuta neid viit nippi, et kodu ikkagi piisavalt korda saada.

Karvaeemaldusrull

Käi sellega kiirelt üle kogu pehmemööbel. Eriti vajalik juhul, kui sul on lemmikloomad ja pole aega tolmuimejaga mööblit puhastada. Kui rulli pole, ajavad asja ära (või teevad selle töö tegelikult isegi paremini ära) märjaks tehtud kummikindad.

Keskendu

Süvene sellesse, millised on need piirkonnad kodus, mida külalised kindlasti märkavad: esik, vannituba, elutuba, võib-olla ka köök. Püüa need enam-vähem talutavaks saada.

Lõigu sidruneid

Lõika need pooleks, pane ahi sooja, vala ahjuvormi vett ja viska sidrunid sisse. Samal ajal, kui tegeled kiire koristusega, annavad ahjus küpsevad sidrunid koju mõnusa värske lõhna.

Kasuta niiskeid salvrätte

Muidu me sellist raiskamist ei soosi, aga kui on hädaolukord, käi näiteks vannituba üle niiskete salvrättidega. See on kiirem meetod kui puhastusvahendite ja -lappide väljaotsimine.

Kasuta mikrofiiberlappe

Need ei aja tolmu mööda elamist laiali, vaid koguvad selle enda külge. Kõige kindlam moodus kodu kiireks tolmust puhastamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles