Maailma jõukaimad investeerisid möödunud aastal kinnisvarasse jalustrabava summa

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikastel oli 2018. aastal silme ees Hong Kongi kinnisvaraturg.
Rikastel oli 2018. aastal silme ees Hong Kongi kinnisvaraturg. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maailma rikkaimad kulutasid 2018. aasta esimesel üheksal kuul 5,55 miljardit kinnisvara soetamiseks.

Möödunud aasta oli lennukas eeskätt suurlinnade kinnisvaraturul. Pururikkad inimesed soetasid esimese üheksa kuuga koguni 5,55 miljardi väärtuses kinnisvara. Kõige otsituimaks ja nõutumaks piirkonnaks kujunes sealjuures Hong Kong, kus müüdi 47 sellist kodu, mille hinnaklass algas 22,224 miljonist eurost, vahendab housebeautiful.com.

Hong Kong on ühtlasi ka üks kalleimaid kinnisvaraturge maailmas. Ruutmeetri hind oli selles piirkonnas aastal 2017. koguni 1819 eurot. 

Hong Kongi järel oli teine kõige populaarsem sihtpunkt New Yorgi kinnisvaraturg, kus müüdi hiigelsummade eest koguni 39 objekti, Londonis jäi vastav müügimaht 38 kinnisvaraobjektini. 

Asjatundjate sõnul on Suurbritannia pealinn kaotanud oma võlu - rikkad on kohkunud Brexiti muudatustest ning ei rutta enam niivõrd suure innuga Londonisse kinnisvara soetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles