Ülevaade: vaata, kui suure hüppe on korterite hinnad majanduskriisi järgselt teinud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM: MÜÜA KORTERID, KINNISVARA: TALLINN, EESTI,05SEPT08 Pildil müüa korterid silt. EEV/Foto EEVA KAUN/POSTIMEES
TLNPM: MÜÜA KORTERID, KINNISVARA: TALLINN, EESTI,05SEPT08 Pildil müüa korterid silt. EEV/Foto EEVA KAUN/POSTIMEES Foto: Eeva Kaun / Postimees

10 aastat tagasi algas suur ülemaailmne majanduskriis, mis puudutas väga valusalt ka Eesti kinnisvaraturgu.

Aastast 2008 läksid kiirelt kasvanud kinnisvarahinnad vabalangusesse. Erinevates linnades kulmineerus kriis erineval ajal, ent mitte ükski piirkond ei jäänud sellest räsimata. Kriisi möödudes hakkasid kinnisvarahinnad taas üles rühkima ning on tänaseks üsna märkimisväärsele tasemele jõudnud.

Pindi Kinnisvara juhatuse esimees Tiina Kukk ütles, et hindade taastumine on olnud visa, ent järjepidev. «Samas on äärmiselt tänuväärne, et Eestis tegutsevad pangad on varasemast ajast õppust võtnud ja ei kuumenda turgu taas odava laenurahaga üle. Selle tõestuseks on asjaolu, et hoolimata märkimisväärsest elatustaseme tõusust ei ole kinnisvaratehingute arv kunagise buumiperioodi tasemele kasvanud,» lausus ta. 

Hinnatõus masu põhjast

Foto: Pindi Kinnisvara
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles