Fotod: üürnikke täiesti ebainimlikes tingimustes majutanud majaomanik saab karistada (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnike köök.
Üürnike köök. Foto: Brent Council/SWNS.COM / Brent Council/SWNS.COM

Üürileandja, kes oma üürnikke täiesti ebainimlikes tingimustes hoidis, peab oma tegevuse eest kopsaka rahatrahvi maksma.

Briti pere, kes oma majja raha eest 31 lootusetus seisus migranti ära pressis, peab oma tegevuse eest enam kui 250 000 eurot trahvi maksma, vahendab Daily Mail.

Õnnetus seisus migrandid pidid kohutavas seisus majas elamise eest maksma umbkaudu 70 eurot nädalas. Kuna nelja magamistoaga maja neid kõiki inimlikult kuidagi ära ei mahutanud, magasid üürnikud vahetustega.

Maja, kuhu elama 31 inimest.
Maja, kuhu elama 31 inimest. Foto: Brent Council/SWNS.COM / Brent Council/SWNS.COM

Tagatipuks selgus maja kontrollimisel, et üks üürnik oli majutatud ka kuuri aia tagaosas. Naine elas seal elektri ja kütteta. Kõik üürnikud olid riiki saabunud Indiast. 

Ametlikult tohtinuks majas elada vaid seitse inimest, kuid Harsha Shah, tema tütar Chandni ja vend Sanjay leidsid, et inimlikud elamistingimused pole väärtus, ja pressisid maja rahvast täis. Aastas teeniti selle tegevusega tulu umbkaudu 115 000 eurot.

Korra ja puhtuse pidamine kitsastesse tingimustesse surutud rahvahulgal hästi ei õnnestunud.
Korra ja puhtuse pidamine kitsastesse tingimustesse surutud rahvahulgal hästi ei õnnestunud. Foto: Brent Council/SWNS.COM / Brent Council/SWNS.COM

Üürnikke leidis ettevõtlik pere ajalehte pandud kuulutuste abil. Kehval majanduslikul järjel üürnikud said mõistagi aru, et tegemist on kohutavate tingimustega, aga see oli ainus, mida sisserännanud oma piiratud võimaluste juures endale lubada said. Alternatiiv olnuks elu tänaval.

Kuuldavasti on nii mõnedki majas elanud üürnikud kurvad, et kodu kaotasid, sest midagi paremat neid ootamas ei ole.

Vaata rohkem pilte SIIT. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles