Fotod: Tartu südalinna kerkib vanadest majadest uusarendus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Tartu südalinna Tiigi tänavale kerkib uusarendus, mis hõlmab endas kaht vana maja, kuid ka üht uut ehitist.

Veski Residentside nime kandev arendus on arendaja sõnul piisavalt väike selleks, et naabrid teineteist tunneks, kuid samas on kodus piisavalt privaatsust. Läbi põhjaliku renoveerimise ja taastamisprotsessi säilitatakse algupärane arhitektuur.

Foto: city24.ee

Veski Residentsid teeb omapäraseks tellise ja puidu kombineerimine välisilmes, suured ruudustatud aknad ja hoone kahte osa ühendav ning maja läbiv klaasist fuajee.

Korterid on ehitatud võimalikult helikindlaks, siseviimistluses kasutatakse naturaalseid materjale: näiteks puitaknaid ja - uksi. Eluruumide seinad värvitakse valgeks, põrandatele paigaldatakse kalasabamustris tamme lipp-parkett. Vannitoa seinad ja põrand kaetakse keraamilise plaadiga.

Foto: city24.ee
Foto: city24.ee

Korterit köetakse kaugküttega, vesipõrandakütte näol. Soojust saab reguleerida tubade kaupa termoregulaatoritega. Lisaks paigaldatakse korteripõhine soojustagastusega venitlatsioonisüsteem.

Kogu kortermaja hoov korrastatakse ja seeläbi saab täiesti uue ilme. Rajatakse lastele mänguväljak, korraldatakse parkimine ja luuakse rohelust ja silmailu. Hooviosa on turvaline ja ideaalne lastega peredele. 

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles