Nutikas nipp, mis aitab külmal ajal küttekuludelt oluliselt säästa

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eriti detsembrikuus, mil iga liigutus neelab tublisti raha, kulub iga säästunipp marjaks ära. Näiteks saab väga labase trikiga hoida kokku küttekuludelt.

Kodublogija Emma Walter ütleb, et kuigi sellised väikesed nipid tunduvad sageli tühised, annavad need kokkuvõttes arvestatava säästu ja niisiis ei maksaks neisse liiga üleolevalt suhtuda. 

Tema soovitus küttekuludelt säästmiseks on aknakatete ees hoidmine vähemasti väga krõbedate külmadega.

«Akende kaudu eraldub väga palju soojust ja kui kesed külmalainet päevaks rulood või kardinad akende eest ära tõmbad, annad suurepärase võmaluse kodule mahajahtumiseks. See tähendab, et kütta tuleb intesiivsemalt, olgu tegu elektri-, ahi- või muu küttega,» ütleb ta.

Et akende katmise nipp veelgi tõhusam oleks, soovitab Emma talvel eelistada paksemaid aknakatteid, näiteks paksust materjalist külgkardinaid.

«Meil on kodus õhksoojuspump ja tõeliste külmade ajal on selge vahe, kas kardinad on külmalaine ajal ees või ei ole. Kui need täiesti eest võtame, töötab pump lakkamatult, sest soojakadu klaaspinna kaudu on piisavalt suur. Kui osa akendest, eriti need, mis pumba lähedusse jäävad, on kas osaliselt või täielikult kaetud, töötab pump märksa harvem,» toob blogija näite.

Emma lisab, et kuigi paljud suhtuvad sellistesse väikestesse nippidesse põlastusega, on tema veendunud, et väikestest asjadest saab kokku suur ja kui on soov kodukuludelt säästa, kuluvad ka sellised nipid marjaks ära.

Millised on sinu küttekuludelt säästmise meetodid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles