Tüliõun peres: õde võlgneb vennale 30 aasta jagu üürimakseid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüliõun majas.
Tüliõun majas. Foto: Pexels / CC0 Licence

30 aastat poolmuidu venna kodus elanud naisel tuleb nüüd oma võlad kinni maksta.

Uus-Meremaalt pärit õde-venda Virginia ja Alwyn on tänase päeva seisuga mitukümmend aastat tülijalal olnud. Kümmekond aastat kestnud maadejagamine on saanud viimaks lahendi - 30 aastat venna kodus elanud õeraas on kohustatud kompensseerima 147 708 eurot üürikulusid, vahendab homes.nine.com.au.

1982. aastast venna majas elanud Virginia ütluste järgi peaks maja kaasomandis olema. Alwyn, kelle nimi paraku ainsana maja dokumentatsioonis seisab, peab aga ennast ainuõigeks omanikuks.

Alwyn lahkus Uus-Meremaalt vaid mõned kuud pärast maja soetamist. Kanadasse põgenenud mehest mahajäänud õde kolis aga koos kahe seltsilisega majja. Üsna hea järje peale saanud õde tasus mõned kuud üüri, ent seejärel jäid ta maksed aina kasinamaks kuni hetkeni, mil ta ei vaevunud neid enam üldse tasuma.

Toona 55 545 euro eest soetatud maja turuväärtus ulatub tänasel päeval veidi üle 1,24 miljoni euro. Uus-Meremaal resideeruva Virgiania elu jätkub venna koduseinte vahel. Naine maksab iganädalaselt 186 eurot üüri ning ootab, mis saatusel ja kohtusüsteemil tema jaoks veel varuks on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles