Ettevaatust: jäme eksisamm, mida viiruste hooajal majapidamises kindlasti vältida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiruste hooajal tasub ettevaatlik olla.
Viiruste hooajal tasub ettevaatlik olla. Foto: Erika Eros / PantherMedia / Erika Eros/ Scanpix

Viiruste hooajal tuleb olla tähelepanelik - seda nii oma tervise kui pestavate rõivaste osas.

Pesu pestes kipuvad inimesed lähtuma kas etiketil märgitust või seadistatakse oma pesumasina veetemperatuur lähtuvalt rahakotist. Kokkuhoid temperatuurilt võib aga tuua tõsiseid tagajärgi ning seda eeskätt krõbedatel talvekuudel. 

Selgub, et haigustekitajaist bakterite hävitamiseks tuleb oma pesumasina veetemperatuur vähemalt 60 kraadini seadistada.

Mikrobioloogist professor Anthony Hilton paneb väljaandele thesun.co.uk antud intervjuus inimestele südamele - ärge peske oma pesu 30 kraadi juures - see ei hävita piisaval hulgal baktereid ning võib teha karuteene inimese tervisele. Mehe sõnul leidub hulk baktereid, kelle elutegevus jätkub ka 37 kraadi juures. 

«Pesu pesemine kujutab ju endast bakterite tapmist. Pesemine 30 kraadi juures ei tee seda piisavalt tõhusalt,» märkis Hilton. Lisaks 60-kraadisele pesutemperatuurile soovitab professor võimaluse korral kuivatit ja triikrauda kasutada - aitavad ju needki viirustele ning haigustekitajatele tuule alla teha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles