Hea teada: ümberkukkunud jõulupuu ei tähenda veel musti jõule

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulupuu.
Jõulupuu. Foto: Pexels / CC0 Licence

Nii mõnigi jõulupuu võib tegelikult kanda päris märkimisväärses summas ehteid - mida aga teha, kui kaunis jõulupuu kukub ümber?

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt selgitas, et üldjuhul kodukindlustus elavatele taimedele ei laiene, ent kui arvestada asjaolu, et enamasti polegi tuppa toodud jõulupuu näol tegemist elus taimega, siis võiks ka koduse vara kindlustus jõulupuu puhul kehtida. Puul ja mujal kodus olevad ehted on aga kindlasti kodune vara ja need on kindlustatud vanemate ehete puhul turuhinnas ning uute puhul uue väärilise hinnas.

«Kui oletada, et näiteks uudishimuliku väikelapse, tuulega lahti paiskunud akna või lihtsa komistamise tõttu pikali tõmmatud jõulupuu kukkus nii õnnetult, et läks katki enne oma kasutusaja lõppu, siis võiks puu õigetel tingimustel olla tõesti kindlustatud uue samaväärse puu hinna ulatuses,» märkis Kivirüüt. 

Sellisete juhtumite puhul tuleks muidugi täpselt arvestada, milline on üldse ühe jõulupuu hind, selle tavapärane kasutusaeg, kas seda on seni korrektselt hooldatud ja kastetud.

Kivirüüdi sõnul pole tema praktikas seni küll ühtegi juhtumit olnud, mil jõulupuu või selle ehete eest kahjuhüvitist soovitaks. «Arvestades, kuidas kogu meie koduse vara väärtus järjest tõuseb, siis pole tegelikult üldse imestada, kui peagi tõesti selliseid juhtumeid tulema hakkab,» märkis Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles