Uus aasta toob kodudesse väga julgeid valikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu mööblit uute trendide tuules kohe välja vahetada ei maksa, juurde võiks lisada detaile. 
Kogu mööblit uute trendide tuules kohe välja vahetada ei maksa, juurde võiks lisada detaile. Foto: Shutterstock

Iga uue kalendriaastaga muutub pisut ka kõige trendikam lähenemine kodudes. Kolm sisekujundajat räägivad, mida 2019. aasta ses asjas endaga toob.

Oodata on uuelt aastalt nii mõndagi. Kui viimased paar aastat on sisekujunduses domineerinud rahulikud hallid, mustad ja valged toonid, siis nüüd tuleb kannapööre. Juba lõppeval aastal nägime pisut loodusest inspireeritud värve, näiteks rohelist, sinist, tumelillat. Kuid algav aasta toob endaga raju värvide pillerkaari, troopikamustrid ja eklektika. Kõike hakkab olema rikkalikult.

Sisekujunduses on kahtlemata ees muudatuste aasta – kõik kolm kujundusspetsialisti nendivad, et senised pikalt püsinud trendid hakkavad taanduma. «Mulle tundus juba sel aastal, et eestlaste suur lemmik, tagasihoidlik hall-valge-must Skandinaavia stiil hakkab vaikselt tagasi tõmbuma. Inimesed küsivad rohkem värvi ja otsivad kodu kaunistamiseks erilisi mööblitükke,» sõnas sisustuspoe Höme omanik Brette Saar. Ta usub, et klassikaline põhjamaine sisekujundus ei kao päriselt kuhugi, aga kindlasti lisandub sellele julgemaid lahendusi nii värvi kui iseloomu poolest. Ka minimalistlike kodude steriilsus on kadumas, inimesed soovivad, et ruum ei tunduks enam liiga puhas, rääkis sisekujundaja Pilery Kangur. Seetõttu otsitakse aina enam võimalusi, kuidas muuta kodu soojemaks ja hubasemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles