Koristuseksperdid annavad nõu: ära lase asjadel kuhjuda (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhastusekspertide nõuandeid.
Puhastusekspertide nõuandeid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerika koristuseksperdid annavad ülevaate koduomanike peamistest möödapanekutest korra ja puhtuse hoidmisel.

Segadus kodus teeb inimesed alateadvuslikult õnnetuks, põhjustades seeläbi depressiooni ning ka ärevushäireid. Puhtas kodus on kahtlemata mõnusam elada kui segipaisatud majapidamises. Ameerika puhastuseksperdid Mike Wills Jr. ja Lily Cameron jagavad tuba toa haaval nõuandeid, kuidas kodus korda hoida.

Köök

Köök on majapidamise suurim murelaps, ütles New Yorgist pärit puhastusekspert Wills väljaandele realtor.com. Willsi sõnul jätavad kraanikaussi kuhjatud mustad nõud kodust väga räpase mulje. Tuleb leida aega, kas nõude pesuks või vähemalt nõude ärapanekuks nõudepesumasinasse. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to get my butt into gear and clean my house. #messykitchen #messybedrooms #messyloungeroom

A post shared by Sarah (@my3seashells) on

Elutuba

Elutoad võivad väga kiirelt ülekäte minna. Peamised kohad, millele tasub oma tähelepanu pöörata on diivan ja diivanilaud. Lisaks soovitavad puhastusseksperdid ka elutoas olevaid vaipu regulaarselt puhastada. Ekspert Lily Cameroni sõnul võiks seda teha vähemalt korra nädalas. Tugevalt määrdunud pindu on ju oluliselt raskem taas endisesse vormi saada.

Vannituba

Vannitoad võivad samuti väga kiirelt ja kergelt sassi minna. Asjadel ei tohi lasta riiulitel kuhjuda ning üleliigne tuleks silme eest kas kappi või riiulitele paigutada, soovitab Wills. Vannitoas aitavad tema sõnul kõige paremini korda hoida erinevad hoiukastid ja -korvid.

Magamistuba

Inimesed veedavad magamistubades kolmandiku oma elust. Puhkamiseks mõeldud eluruum on tihtipeale justkui üks segipaisatud labürint, kus tuleb igal hommikul mahavisatud rõivaste ning isiklike esemete vahelt väljapääs leida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#personalmuseum #messybedroom #ondisplay

A post shared by Batgirl8592 (@batmama2018) on

Garaaž

Garaažist leiame üldjuhul ülejäänud majapidamisest väljaheidetud esemeid. Aastate jooksul asjad kuhjuvad ning ajapikku kaob ka ülevaade kõigist garaaži talletatud esemetest. Regulaarne inventuur ning kaugele ette mõtlev tegutsemine võivad päästa garaaži rämpsu alla kuhjumisest. Garaaži korrashoiu mõttes soovitavad asjatundjad lisaks investeerida ka seinariiulitesse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles