Foto: kas see on kõige hullemini segamini lastetuba, mida näinud oled?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Olenevalt sellest, kui korralik sa ise oled, võib juhtuda, et järgnev foto on kõige hullem segadus, mida sa kunagi näinud oled. Kuidas aga selliseid olukordi vältida?

Portaal Realtor on Instagramist välja toonud ühe tõeliselt segamini lastetoa pildi. Nii mõnelegi lapsevanemale ei tule see ilmselt täieliku šokina, sest mingil põhjusel on lapsi kohati võimatu oma asju korrastama panna. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Debbie Wareham (@debbie15711) on

Kuidas sellest aga üle saada? Puhastusekspert Debra Johnson ütleb, et võti peitub rutiini loomises. Lastes tuleb tekitada igapäevane harjumus päeva lõpus oma asjad korda panna. Seda tuleb teha siis, kui laps pole veel liiga väsinud, sest muidu muutub ülesanne talle vastikuks. Väsinudpeast ei taha ju isegi koristada. 

Samuti tuleb hoolt kanda selle eest, et lapsel ei oleks liiga palju asju. Kasvatuseksperdid on ammu tõestanud, et lapsi ei tee tohutu mänguasjakogus õnnelikuks, suisa vastupidi: see väsitab neid. Samuti on leludega ülekuhjatud tuba väga raske korras hoida. 

Üldkoristus on lapse jaoks lihtsam ka siis, kui ülesanded nädalapäevadele ära jaotada: näiteks esmaspäeviti tuleb võtta tolm, teisipäeval tõmmata üle põrand ja nii edasi. Kooliealiseks saanud laps võiks juba kindlasti suuta täiel määral ise oma tuba koristada. Siis ei tule sealt kunagi selliseid avastusi teha nagu ülaloleval fotol näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles