Enamik inimestest kohtleb trenniriideid kodus valesti

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kui oled üks neist, kes tuleb trennist ja viskab trenniriided musta pesu korvi, siis tea, et oled kogu aeg valesti talitanud.

Kaasaegsed trenniriided on enamasti valmsitatud sünteetilistest materjalidest, mis tähendab, et need käituvad niiskeks saades hoopis teisiti kui looduslikud materjalid, vahendab House Beautiful.

Kui naturaalsest puuvillast ja läbi higistatud trennirõivas pesukorvi visata, ei juhtu sellega suurt midagi: kuivab tasapisi ära, siis pesed läbi ja ese on jälle nagu uus.

Sünteetiline materjal aga saab sellise käitlemise korral suurepäraseks kasvukeskkonnaks igasugu bakteritele ja hallituselegi. 

Et selliseid probleeme vältida, tuleks trennist tulles trenniriided esmalt korralikult ära kuivatada ja alles siis pesukorvi panna. Teine variant on riided kohe vahetult pärast koju jõudmist pesema panna. Ainult nii saad olla kindel, et riided korralikult puhtad ja bakteri- ning hallitusevabad on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles