Sisekujundajad loodavad süngevõitu trendi tagasitulekut

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Musta värvitooni tagasitulek interjööridesse pole enam kaugel.
Musta värvitooni tagasitulek interjööridesse pole enam kaugel. Foto: Pexels / CC0 Licence

Valge värvitooni tähetund on möödas, interjöörides tervitatakse üha enam selle vastandvärvi.

Sisekujundajail on kõrini lumivalgetest seintest ja interjööridest. Mustal värvitoonil on nende sõnul rohkem kõlapinda ning teatraalsust, muutes sellega sisustusprotsessi mängulisemaks, vahendab realestate.boston.com.

«Mustal on teatud omadused, mis muudavad selle sisekujunduslikult ideaalseks abimeheks. See rahustab silma, on elegantselt kutsuv ja toob esile eluruumide orgaanilise ilu,» ütles New Yorgist pärit disainer Mark Zeff, lisades et must värvitoon, erinevalt valgest, ei mõju üldlevinud arvamuse kiuste, sugugi rõhuvalt.

Pigem lisab see disaineri sõnul veidi maalähedust ning ruumilist tasakaalu. Must muudab nimelt paradoksaalsel kombel eluruumi oluliselt avaramaks kui valge värvitoon. Illusioon tekib Zeffi sõnul nii öelda pimedate nurkade toel, mil segadusse sattunud inimsilm ei adu enam, kus ruum lõpeb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles