Moskva kinnisvaramüüjad peavad esitama psühholoogi tõendi oma vaimse tervise kohta

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva kinnisvaraturg on armutu.
Moskva kinnisvaraturg on armutu. Foto: Valery Vvoennyy / PantherMedia / Valery Vvoennyy/ Scanpix

Moskva elanikud peavad edasiste pretensioonide ning kitsaskohtade vältimiseks esitama arstliku väljavõtte nende vaimsest tervisest.

Moskva kinnisvaramüüjad peavad enne ostu-müügi lepingu sõlmimist esitama arstliku tõendi, mis kinnitaks nende vaimse tervise korrasolekut. Arstide poolt väljastatud sertifikaat peaks pakkuma õiguslikku kaitset Moskva kinnisvaraturul levinud probleemide vastu, eesotsas ohjeldamatute pettuste ning nõrga, onupojapoliitikal põhineva, kohtusüsteemi ees, vahendab realestate.boston.com.

Kinnisvarapettustest, püramiidskeemidest ning isegi tapmiskatsetest tulvil Moskva kinnisvaraturg on armutu, jättes ausad inimesed tühjade kätega ning kasvatades õnneküttide varandust.

Moskvast pärit psühholoog Antonina Parinova sõnul ei kirjeldata tõendis otseselt inimese vaimset seisundit, vaid antakse pigem aimu inimese ratsionaalsest mõtlemisest. Parinova sõnul ei ole arstide eesmärk nõdrameelsed tervetest eraldada, vaid hinnata nende valmisolekut ja valmidust kinnisvaraturul tegutsemiseks.

«Arstide negatiivse hinnangu korral väljastatakse dokument, milles on kindla sõnaga kirjas, et kinnisvarakaubandus on antud inimesele vastunäidustatud,» lisas Parinova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles