Kinnisvaraostja eelistab Tallinna ümbrust

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara hind
Kinnisvara hind Foto: Pm

See aasta toob Eesti kinnisvaraturule pisut jahutust – hinnad stabiliseeruvad ja ehitusmaht väheneb, ennustavad maaklerid. Turg on äraootaval seisukohal ning ebakindlad arendajad ei torma ummisjalu igale vabale krundile ehitama.

Kinnisvaraturg areneb käsikäes muu majanduse ja palgakasvuga. Muutused kinnisvaraturul algavad üldiselt Tallinnast ning laienevad siis Harjumaale, Tartusse ja Pärnusse, alles seejärel jõuavad need ülejäänud Eestisse.

«Stabiilsust ootame eelkõige Tallinnas,» ütles Uus Maa kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi. «Võib arvata, et näiteks Harjumaal arendus kasvab veel, sest seda toetab inimeste soov osta soodsamat kodu rahulikumasse keskkonda.»

Enim rahuneb eeskätt luksusliku kallima kinnisvara segment. Küll aga säilib ostjatel huvi hea hinnaga uue korteri järele, mis asub kallist piirkonnast eemal. Palju kinnisvaratehinguid tehakse kindlasti järelturul, kuna paljudele on just see rahaliselt kõige sobilikum variant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles