Avokaadode söömisel tuleb praegu olla eriti ettevaatlik

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kui varasemalt on avokaadod olnud üsna ohutud viljad ja nende pesemine rohkem harjumuse küsimus, siis nüüd tuleks pesemata avokaadodesse suhtuda väga suure ettevaatusega. Vähemasti mõnda aega.

Ameerika Ühendriikides on toiduamet viimasel ajal teravama vaatluse alla võtnud avokaadod, millelt on 18 kuu jooksul leitud tavapärasest rohkem salmonella- ja listeeriabaktereid, vahendab House Beautiful.

Kooritavate viljade puhul mõtlevad inimesed sageli, et nende pesemine pole oluline, kuid vilja välisküljel pesitsevad bakterid satuvad noaga ka viljalihale, kui vilja eelnevalt korralikult ära ei pese.

0,24 protsendil testitud avokaadodest aga olid bakterid juba ka vilja sisse jõudnud. See ei tähenda nüüd, et avokaadode söömisest tuleks täielikult loobuda, aga pesta tasuks neid enne söömist igal juhul.

Listeeriabakter on muuhulgas eriti ohtlik lapseootel naistele, sest võib kehvemal juhul loodet kahjustada. Seetõttu tuleks eriti rasedatel pesemata viljade söömist võimalusel vältida.

Vilju tuleks ideaalis pesta kuuma vee ja spetsiaalse harjaga, mis eemaldab koorelt igasugused sinna kogunenud bakterid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles